Faalangst overwinnen

Overwinnen

Het is zeker mogelijk om faalangst te overwinnen. Belangrijk hierbij is om de angst toe te geven en vooral niet weg te stoppen.

Faalangst zit heel diep, het is immers ook niet van de één op de andere dag ontwikkeld. Faalangst heeft te maken met onverwerkte en diepe emoties. Door deze aan te pakken leer je emotioneel vrij te zijn, waardoor je faalangst overwint.

Na deze training weer een happy kind!

Faalangst training

Faalangst overwinnen heeft een speciale aanpak nodig om het uiteindelijk te overwinnen, om je sterker te voelen met je eigen krachten.

Met deze training gaan we faalangst overwinnen door een positiever zelfbeeld te ontwikkelen, leren te ontspannen en leren om anders te denken.

Op deze manier gaan we onze eigen krachten (her)ontdekken.

Werkwijze

Intakegesprek
Dit gesprek is met de ouders/verzorgers. In dit gesprek schetsen de ouders/verzorgers een beeld van het kind en bespreken we hoe de begeleiding eruit zal zien.  

6 sessies
De sessies duren 60 minuten per keer en deze zijn alleen voor het kind.
De sessies worden individueel gegeven. Hierdoor kan er betere begeleiding gegeven worden, rekening houdende met de specifieke leerdoelen van het kind.

Materiaal
Tijdens de sessies maken de kinderen gebruik van bijbehorend lesmateriaal. Ieder kind krijgt zijn eigen werkboek.

Huiswerk
Na elke sessie krijgt het kind huiswerk mee. Dit huiswerk wordt thuis gemaakt en de volgende sessie wordt het weer meegenomen.

Evaluatiegesprek
Het evaluatiegesprek vindt met de ouders/verzorgers plaats. In dit gesprek zullen we bespreken hoe het de afgelopen periode is gegaan en wat het kind eventueel nog aan begeleiding nodig heeft.

Wat vinden anderen van Hester

Hester is met onze zoon begonnen met faalangsttraining. Al vrij snel werd voor haar duidelijk dat hij last heeft van complexere problematiek. Hierin heeft Hester open en eerlijk naar ons gecommuniceerd en ons op weg geholpen naar een volgende stap.