Overzicht creëren

Plannen, organiseren en uitvoeren

Voor veel kinderen levert het leren voor een toets of het maken van het huiswerk veel stress op. De hoeveelheid vakken en het plannen van al het huiswerk kunnen stress veroorzaken. Er is geen overzicht meer over wat echt belangrijk is en wat prioriteiten moet hebben. Er is geen zicht op hoe je huiswerk moet leren en/of maken.

Uiteindelijk wordt het huiswerk op het allerlaatste moment gemaakt of geleerd, met alle gevolgen van dien.

Stress waarvan je niet wilt dat je kind dit krijgt, want dan ben je namelijk al een stap te ver en kruipt het kind stiekem richting faalangst. Dit wil je natuurlijk voor zijn.

Na deze training weer een happy kind!

Werkwijze

Intakegesprek
Dit gesprek is met de ouders/verzorgers. In dit gesprek schetsen de ouders/verzorgers een beeld van het kind en bespreken we hoe de begeleiding eruit zal zien.

Sessies
De sessies duren 60 minuten per keer en deze zijn alleen voor het kind. De sessies worden individueel gegeven. Hierdoor kan er betere begeleiding gegeven worden, rekening houdende met de specifieke leerdoelen van het kind

Materiaal
Tijdens de sessies maken de kinderen gebruik van hun eigen materiaal.  

Evaluatiegesprek
Het evaluatiegesprek vindt met de ouders/verzorgers plaats. In dit gesprek zullen we bespreken hoe het de afgelopen periode is gegaan en wat het kind eventueel nog aan begeleiding nodig heeft.